Street photography AIU 2014 Nyhet

Avancerad individuell utveckling

Street är ett otroligt stort ämne som kan utvecklas oändligt. Många har gått mina Street-kurser flera gånger om och med rätta! Med tanke på hur mycket jag själv tränar och experimenterar med olika tekniker och kompositionslösningar i min strävan att skapa intressanta bildspråk så vet jag att det här är en mycket bra väg!

Vad består ett bra gatufoto av?

Urban miljö – Människor – Stämning – Ljus & Skuggor – Händelse

Med andra ord behöver vi bli bättre på ovanstående rubriker, Helst så att de klarar att stå var för sig som ett intressant foto. Den kunskapen sammanfogas och används med skicklighet och inövad reflex för att frysa ett ögonblicks händelse/situation som uppstår framför dina ögon.

Förkunskaper är att du kan exponera korrekt med manuella inställningar.

Så för att bli en bättre gatufotograf skall vi öva upp kunskap som vi är svag på genom att träna på den medvetet och strukturerat.
Din uppgift inför fotokursen blir att plocka fram och sätta ord på exakt det du önskar förbättra även det som inte ingår i ovanstående rubriker. Samt kunna ge en hygglig beskrivning av vad dina favoritmotiv i changern innehåller.

För att leda in dig i rätt “tänk” så ska du till att börja med att leta upp några självtagna gatubilder som du verkligen gillar därefter några med frågetecken och till sist några som inte säger dig något, här kan det vara en fördel om motiven är likvärdiga.
Ringa in de kunskapsrubriker som du känner att du behärskar någorlunda och lista upp vilka du önskar förbättra. Skriv gärna dit exempel om du saknar något. Underlaget mejlas till dig i samband med bokad kurs.

Jag förväntar mig inte att den här avancerade delen leder till egna kursdatum så här inledningsvis utan får tills vidare följa de ordinarie Street-kursdatum nedan men med den stora skillnaden att du är med i gruppen men gör uppgifter enligt en skräddarsydd struktur från mig grundad utifrån en personlig muntlig dialog med listan som underlag och därmed även bildanalysen efteråt.
Det här är guld för dig som vill utveckla Street photography och fotokunskaper med målsättning på ett rikare bildspråk på allvar.

Kursavgift: Heldag 1890 kr. Två dagars helgkurs lör-sön. 2850 kr.

Kursdatum VT 2014


Jan: 3, (19 inställd pga Bildbehandlingskurs)
Feb: 8-9 (Lör-sön) (27-28 under sportlovet i Berlin se under utlandskurser)
Mar: 15
Apr: 12-13, (17-19 New York)
Maj: 3-4, 18, (30 Paris)
Jun: 15
Jul: Kommer..

Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

One Response to “Street photography AIU 2014 Nyhet”

  1. Tjenare Mackan!
    Lurar lite, lite på att försöka peta in New York där in september. Vilka datum åker ni och var bor ni?
    /Matti

Leave a Reply