New York Street photography Fotokurs 2014

SKYSKRAPOR – NATTLJUS – STREET PHOTOGRAPHY

En 2,5 dagars workshop i New York 14-16 Sep. 2014

(Kursen startar! Det finns 3 lediga platser)

Dag 1. Söndag 14/9 Arkitektur-Komposition kreativa exteriörer & Nattljus med skyline
Dag 2. Måndag 15/9 Gatuliv (streetphotography) Day & night street
Dag 3. Tisdag 16/9 halvdag med analys och diskussion kring komposition mm.

Exlusiv workshop med modell i New York Street-style Tis.16/9
Jag har en av mina duktigaste modeller till vårt förfogande på plats i New York Kurstid: 14-20
Kursavgift 2750 kr. (1750 kr för deltagare av NY-Street)

Förkunskaper Grundkurs

Kursavgift 4750 kr. Betalas i förskott enligt ök.
För företags fakturering tillkommer moms.

Sista anmälningsdag 27 Juni 2014.

Det här blir två heldagar med ett par timmars Paus på eftermidagen för att sedan fortsätta med snygga skymningsbilder och kvällsljus med stativ.
Samma upplägg gäller dag två med street även i kvällsjus. Vi kommer naturligtvis att käka gott på schysta ställen och även dricka det bästa kaffet med mycket mera.
Utifrån mina kunskaper fotomässigt, Matmässigt, törstmässigt så kommer jag sy ihop två perfekta dagar där bara fotomiljöerna är värda kurspriset. Gäller även för dig som är bosatt i Nyc, Det är tom så att yrkesfotograferna från stan som vi plåtat street med där undrar hur jag kan ha varit överallt, vilket jag naturligtvis inte har men i alla fall.

Skyskraporna i New york har väl lärt de flesta människor att lyfta blicken oftare. Ståtliga och svindlande byggnader i all sin prakt är hopplöst oemotståndliga för vårt fotografiska öga.

Arkitektur lär dig mycket om att ta ut bildrum, skapa balans mellan olika ytor och nivåer, låta linjer och ljus förföra, tänka kreativt och kvalitativt samt utföra fotografering med tänket som hos en yrkesfotograf.

Den här kunskapen tar dig sedan vidare till gatan för att fånga gatulivet spontant och kvalitativt. Här får du utöka din förmåga att “se” möjliga motiv och att förutse händelser och ögonblick och i samma stund föreviga det till ett tvådimensionellt foto! Det ställer sina krav på fotografen men i den här stan så är det omöjligt att misslyckas, Gatufotografens paradis!

Kvällsljus Skymning Neon är väl lika med New York City
Att fotografera stadens Skyline i skymningsljus är ju bara ett måste! Därefter forstätter vi med Nattljus och neon och flikar in med lite Nattliv här och var längs vår kväll! Många vyer och gatuscener är ju så otroligt häftiga men inte lika enkelt att föra över på bild. Och det är precis vad den här kvällskursen lär ut. Dina kunskaper från de tidigare kursdagarna kommer att vara till stor hjälp här!

Välkommen!

Mejla mig till marcus@icepic.se för bokning och övrig information.

 

4 Responses to “New York Street photography Fotokurs 2014”

  1. [...] Dom här 2,5 dagarna med kameran högt hållen kommer att frälsa dig även om du är bosatt i stan så länge du pratar svenska. Spana in bilderna från tidigare år och läs mer sen är det bara att boka [...]

  2. [...] Läs mer här och låt dig inspireras av bilderna [...]

  3. […] Läs mer och spana bilderna från tidigare år… […]

  4. […] New York 17-19 Apr. 2014 Skyskrapor – Nattljus – […]