Porträtt uttryck med modell (on location) 2014

Planerade kurser Vinter 2013-2014

Jan: 12
Feb: 16
Mar: 16, 30
Apr: 27
Maj: 11, (31 i Paris)
Jun: 8
Aug: 24
Sep: 6, (16 New York) 28
Okt 17 Obs en fredag
Nov 9
Dec 20

Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

(Det går även att boka kursdatum efter överenskommelse för grupp eller valfri dag enligt skräddarsytt program. Pris totalt för 1-4 deltagare 5100 kr Modell ingår. 5-8 deltagare 10500 kr. Två modeller ingår. )

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

“Många utgår från den inspiration en människas utseende och energi avger när man fotograferar ett porträtt.

Efter alla år som fotograf i min ständiga strävan på utveckling och kunskap så har jag aldrig vare sig från kollegor, kurser, böcker eller föreläsningar mött någon som kan förklara hur man skall tänka och utföra ett porträtt tekniskt och medvetet. Alla gör det men de flesta verkar tro eller utgå från att just dom har “Det”.
Detsamma gäller alla deltagarna som utfört den här kursen där det även ingår yrkesfotografer och fotolärare säger att dom inte gjort eller tänkt i liknande banor.

Steget in i den här kunskapen är bara en dag bort och jag lovar att det dessutom är fantastiskt roligt!

Välkommen till en kurs som öppnar dörrar och gör fotograferingen mycket mer intressant.”

Att fotografera människor är alltid en utmaning. Det är det väl i och för sig alltid oavsett motiv, Vad jag menar är att alla människor bär på sin egen historia och uttrycker sig så olika och den ene är aldrig den andre lik. När man som fotograf tycker att bilden sitter så kan man aldrig vara säker på att den avbildade instämmer. Just dom där mänskliga egenskaperna gör det så dynamiskt och spännande att man aldrig kan få nog!

För att det här skall bli riktigt roligt och spännande ger vi oss ut i någon förbestämd miljö som lämpar sig för årstiden och rådande ljus. Här får ni sedan sätta tänderna i er första uppgift som sakta skall växa fram till en spännande porträtt av vår tjusiga modell!

Den här kursen är riktigt spännande och om jag får säga det själv och alla deltagare hittills har lämnat den med ett leende på läpparna.

Innehåll

Fotoövningarna grundar sig på mina 16 år som yrkesfotograf. De är väl genomtänkta i minsta detalj och formade till en genomarbetad struktur.


>> Ta ut intressanta bakgrunder som lyfter fram motivet
>> Förberedelse och hur du engagerar och regisserar modellen
>> Hel –halvfigur och ansiktsporträtt
>> Komposition och kameravinklar
>> Arbeta med nivåer och djup
>> Träna på att se fällor som negativa linjer, skuggor mm
>> Bildens riktning och energi samt modellens kroppsspråk

Målet med kursen

Efter dagens slut kommer ditt sätt att tänka, se och genomföra en bild vara utvecklad i linje med hur yrkesfotografer arbetar. Du att ha större insikt och förståelse för vad som gör en bild mer intressant för betraktaren. Din känsla för bildrum och komposition är betydligt mer utvecklad och kommer att finnas med längs resten av din fotografiska resa!

Start kl. 09:30 Slut 16:00 Vardag eller Lördag

Vi stämmer av utrustning och går igenom dagens program. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning fram till lunch kl.13:00 som vi äter på någon trevlig restaurang där vi kan koppla av och smälta intrycken tillsammans.

Kursavgift Per/pers. 1790 kr.

Max antal deltagare 6
Minimum antal deltagare 3.

Fotograf Marcus Johansson