Street photography 2014

Street photography är verkligen roligt, spännande och allmänbildande.
Började själv plåta Street 1982. Grundare och först i Sverige med renodlade streetphotography kurser kanske tom i världen om man använder nätet som källa.

FÖRORD

Att ägna sig åt att fotografera är en fantastisk aktivitet som inte låter sig begränsas av ålder, språk, årstid eller geografi. En bild kan säga mer än 1000 ord som bekant och på alla språk dessutom!
De senaste 8 åren har jag använt min lediga tid till att fördjupa mina kunskaper i kategorin Gatufoto, en fascination som jag definitivt delar med många andra. För att försöka beskriva känslan så vill jag jämföra med att sitta på en trivsam uteservering och betrakta förbipasserande människor. Kan du sedan föreviga det som lockar och förundrar dig på bild så börjar vi närma oss kärnan. Det är naturligtvis inte helt enkelt men det gör ingenting.

Planerade kursstarter för Gatufoto i Stockholm Vinter 2013-2014 (Endagskurser)

Maj: 3-4, 18, (30 Paris)
Jun: 15
Jul: Ingår i sommarkursen

Aug: 16-17 (2 dgr)
Sep: 14-16 (New York 1 Plats ledig)
Okt: 11-12, (27-29 Hong Kong)
Nov: 22-23
Dec: 13-14

Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

(Den här kursen kan du även göra med mig på svenska nu närmast i Berlin i slutet av Februari 2013, Paris, London, New York, och Barcelona se kurser utomlands)

Det går även att boka kursdatum efter överenskommelse för grupp eller enligt skräddarsytt program. Pris totalt för 1-3 deltagare 4470 kr. 5-8 deltagare 8940 kr.

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll:

 • Träna på att förutse motiv, gatuscener, händelser och ögonblic
 • Ta ut miljöer, stämningar, platser som är grunden för ovanstående
 • Skapa intressanta bildkompositioner som framhäver motivets karaktär
 • Förberedelser med kamerateknik, tänk och planering för att alltid maxa bildkvaliteten
 • Fotografera kreativt och berättande (Story telling)
 • Fart och rörelse fotografering Metoder och knep som gör att du vågar mera
 • Kunskap att hantera vanliga och oväntade situationer
 • Gedigen och konkret bildanalys efter kompositionsregler samt känsla och uttryck

 

Äventyret börjar med en kamera i handen en tidig morgon. Ljuset och luften andas möjligheter och löften om en strålande dag med fantastiska bilder i trevligt sällskap. Fotosafarin och jakten på den första bilden uppslukar oss helt när vi vadar fram bland gator, gränder, kullerstenar, tunnlar och fasader. Ett par timmar förflyter nästan obemärkt när någon ropar till efter att ha spanat in det perfekta fiket – Kaffe, öl, vin, lunch – mums! Vi hänger av oss ytterkläderna och placerar oss bekvämt. Surret om våra upplevelser och erfarenheter kommer O-ansträngt igång över en kopp rykande varm choklad med vispgrädde!

Läs mer om (nedan) vad en kurs i Streetphotography som det så flådigt heter på engelska kan tillföra din fotoglädje och kunskapsbank.

GATULIV

Upplev och fånga det du ser genom kameran.
Gatufoto är en gren som växer sig allt större. Fler upptäcker när de tittar på sådana bilder att det vanliga livet runt omkring oss fascinerar och intresserar, kanske för att de är Oregisserade och att vi ofta kan identifiera oss med det eller känna igen vad vi ser.

SPÄNNING

Att med öppna sinnen handlöst ge sig ut på stan för att inte veta vad du kommer att se eller kunna fånga på bild är väldigt spännande i sig och en total glädje när man lyckas!
Den här kursen handlar just om vad vi kan göra för att bli bättre på att lyckas med våra önskemål. Gatufoto sätter alla sinnen på prov och däri ligger härligheten att spontant kunna förvalta det pund som erbjuds för stunden!

BLI BÄTTRE

För att nå dit så benar vi upp och går till botten med de ingredienser som ett bra gatufoto innehåller. Därefter arbetar vi oss fram med en byggkloss i taget tills vi når den helhet som fullbordar fotografiet!

MÅLET MED KURSEN

Du ökar din förmåga att uppfatta och se motiv där du bifinner dig med kameran. Du blir mer medveten om hur man flätar samman ingredienserna till en för betraktaren mer spännande bild. Du fördjupar din kunskap i hur man får arkitektur, linjer, djup och människor att samspela i balans. Du lär dig strategiska och praktiska steg om hur man övervinner hindrande tankar som man själv ofta bygger upp.

Kursavgift Per/pers. 1490 kr. (två dagars kurs Lör-Sön 2400 kr)

Max antal deltagare 6

Minimum antal deltagare 3.
(Om ni är en grupp på tre personer eller fler kan ni boka en egen dag som passar. Jag kan även hålla kursen på plats hos er oavsett var mot ett resetillägg!)
.

Välkommen!

Fotograf Marcus Johansson

Nedan Street photography vintertid

2 Responses to “Street photography 2014”

 1. Leif Suesson says:

  Stort tack för en grym helg med Streetphoto 17-18 april 2010.
  Mycket skratt, massa lärdom, trevligt sällskap och en hel del coola foton. Helt klart att man har en lång väg kvar att gå men nu har men en grund att stå på att jobba vidar från.
  Fick min kurs i 40-årspresent och kan verkligen rekommendera kursen och att köpa den til andra :-) bäst av allt var att mina vänner köpt en kursplats till sig själva också vilket blev picken över i:t att få uppleva det tillsammans

 2. Bo Johnsson says:

  Heja Veronica, en sån superbild på en cool modell! Återigen, tack för en kul och givande fotoresa! bo

Leave a Reply