Foto Grundkurs intensiv 2014

Introduktion

Att fotografera är en förbaskat rolig konst, i synnerhet när man utvecklas!

Det tar lite tid och kräver engagemang och praktik för att bli en duktig fotograf. Jag törs nog säga att det är resan som är roligast!

En förutsättning är att lära sig hantera kameran så att du har en god plattform att arbeta dig vidare från.

Med mina många år i ryggen som yrkesfotograf och sedan mera föreläsare/kursledare har jag från mina tidigare arbetserfarenheter och som person en ständig törst på att förbättra och förenkla upplägg som förenar teori och praktik på ett informativt och roligt sätt.
En av de mer framträdande skolornas chef kontaktade mig för ett antal år sedan och ville se deras kurser genomföras på just det här sättet och han frågade om jag kunde hjälpa till? Så blev det och jag hjälper dom än idag till och från. Sedan nyligen är det ju smickrande att även se de senast etablerade i Sthlm följer mina exempel när det gäller program och upplägg på kurser. (dock inte min pedagogiska struktur som känns viktigt att nämna) Så med dom orden vill jag presentera: Intensiv grundkurs som jag hoppas får bli startskottet på din bana i fotografins värld!

Planerad datum för grundkurs i Stockholm Vinter 2013-2014 (Obs endagskurs)


Jan: 4, 25, (18 extra insatt)
Feb: 1, 22
Mar: 8, 29
Apr: 5, 26
Maj: 10, 24, (29 i Paris)
Jun: 7, 14
Jul: 25
Aug: 2, 23
Sep: 27
Sep: 27
Okt: 18,
Nov:8, 28
Dec:6, 20

Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

OBS Fler datum kommer vid fullbokat

Det går även att boka kursdatum efter överenskommelse för grupp eller valfri dag enligt skräddarsytt program. Pris totalt för 1-3 deltagare 4470 kr. 5-8 deltagare 8940 kr.

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

Fotoövningarna är genomtänkta, beprövade och uppbyggda till en pedagogiskt struktur. Metoden förankrar praktisk kamerateknik så att den blir användarvänlig som du även tryggt kan falla tillbaka på när det blir fel och förstå hur du korrigerar.

Använda och förstå följande funktioner i kameran

Bildformat – iso – vitbalans – Exponeringstid – Bländare – Ljusmätare – Blixt

 – Skillnaden mellan Jpg och Raw format (bildkvalitet)
 – ISO Hur ljuskänsligheten fungerar och används
 – Färgton och stick enklaste sättet att få korrekta färger
 – Hur du använder slutartid varför och när
 – Skärpedjupets fördelar och hur det används effektivt
 – Kamerans exponeringsmätare Guiden till en korrekt exponering
 – Kompositionsövningar, grunder för bildrummets uppbyggnad.
 – Hur du använder blixten bäst
 – Bildanalys lär dig läsa, förstå ett fotografi samt vad kamera-inställningarna resulterar i.

Målet med kursen

Efter dagens slut kan du att hantera en digital systemkamera och ha full kontroll på hur ovanstående kamerafunktioner fungerar och varför! Du vet hur man läser och analyserar en bild samt hur du använder informationen så att du kan utveckla dig själv som fotograf i den takt som du önskar!

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Vi stämmer av utrustning och inställningar samt den struktur som vi kommer att följa genomgående för alla bilder under dagens program. Därefter beger vi oss ut för att fotografera i olika miljöer. Vi jobbar tätt och nära varandra så att jag kan vara med och hjälpa till.

Lunch äter vi på något trevligt ställe ca 12:30 Med nya krafter fortsätter vi sedan fram till kl.15:00

Avslutningsvis skriver vi ut era bilder. Att lära sig hur man läser och analyserar en bild är helt avgörande för att kunna bedöma om teknik och komposition håller eller hur det kan förbättras!

Kursavgift Per/pers. 1490 kr.

Max antal deltagare 6

Minimum antal deltagare 3.

(Om ni är en grupp på tre personer eller fler kan ni boka en egen dag som passar. Jag kan även hålla kursen på plats hos er oavsett var mot ett resetillägg!)

Välkommen

Fotograf Marcus Johansson

Kursdeltagare in action…

One Response to “Foto Grundkurs intensiv 2014”

  1. [...] i Simrishamn för den som ändå hänger där nere och vill lära sig fotografera ordentligt! läs mer om Upplägg och innehåll som är detsamma. Kursavgiften är 1790 kr/pers. inklusive Lunch … Antalet platser är begränsat till 5. (OBS Det går även att boka en privatkurs med valfri [...]