Bättre bilder Kreativ Komposition 2014

Komposition handlar om att förädla och förtydliga dina bilder så att de engagerar och intresserar betraktaren. Man kan jämföra med ett språk där du slutligen lär dig synonymer och nyansering. Kort och gott skall fotografen läsa in övergripande innehåll i motivets bildrum, Klara att ta ut rangordning och därefter riktning och sedan fördela så att det kommer ut till betraktaren på det sätt som du själv upplever det på plats eller önskar förmedla. Låter det här knivigt? -Oroa dig inte efter den här workshopen står allt klart sen är det bara att fortsätta träna på att få till det snabbare och bättre!

Planerad datum för Komposition i Stockholm Vinter 2013-2014 (Obs endagskurs)

Dec: 8
Jan:5, 11, 26
Feb: 15
Mar: 9
Apr: 6, 27
Maj: 25
Jun: 6
Jul: 22 Obs en del av sommarkursen som är 4 dagar lång
Aug: 3, 16
Okt: 4, 19
Nov:15, 30
Dec: 13

Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

Kursavgift Per/pers. 1490 kr.

Max antal deltagare 6
Minimum antal deltagare 3.

(Om ni är en grupp på tre personer eller fler kan ni boka en egen dag som passar. Jag kan även komma till er oavsett var mot ett resetillägg!)

Det går även att boka kursdatum efter överenskommelse för grupp eller valfri dag enligt skräddarsytt program. Pris totalt för 1-3 deltagare 4470 kr. 5-8 deltagare 8940 kr

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Här nedan är några bilder som demonstrerar kompositionens makt!

Kursbilder Komposition

 

Innehåll

Det är skillnad på att ”knäppa en bild” och att ”göra ett foto” Vi tar ut bildens beståndsdelar, flyttar Focus, ändrar skärpedjup, byter ut bakgrund till förgrund osv. Detta lär oss hur varje del lyfter fram motivet eller sänker detsamma.
För att verkligen förstå vad Linjer, Ytor, För- och Bakgrund betyder för det slutliga tvådimensionella fotografiet, gör vi genomtänkta fotoövningar och diskuterar resultaten.
Det är den hårfina skillnaden som gör att man ropar ”imponerande” istället för ”platt och trist”.

>> Vilka ingredienser består bildmotivet av
>> Hur skall de användas och sammanfogas för att bilda en helhet
>> Hur komponerar man korrekt och mer kreativt
>> Lär dig läsa och förstå bildens riktning och därmed ordning
>> Vad är huvudmotiv och blickpunkt och var skall fokus ligga
>> Linjer, Ytor, Ljus & Skuggor som du ser dem eller som kameran
>> Bildanalys läs och förstå vad du åstadkommit och varför
>> Du lär dig en struktur och metod som utvecklar ditt bildsinne närhelst du fotograferar

Målet med kursen

Med genomtänkta fotoövningar breddas din förmåga att se motiven ur fler perspektiv samt din förståelse för hur kameran översätter det ögat ser och vill fotografera.

Dina ramar för tänk och planering vidgas och du får bättre kunskap om hur du gör en vanlig enkel bild mer intressant samt att du tar med dig struktur och arbetsmetod som hjälper till att utveckla din bildkomposition allt efter.

Start kl. 09:30 Slut 16:00 Lördag elle Söndag

Vi stämmer av utrustning och planerar dagens bilder och kompositionsövningar. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning med avbrott för lunch kl.13-14:00

Vi analyserar ett antal bilder från dagen med strukturerade frågeställningar som du tar med dig för din fortsatta utveckling.

Mycket Nöje!

Fotograf Marcus Johansson

One Response to “Bättre bilder Kreativ Komposition 2014”

 1. Erwin says:

  Godmorgon Marcus,

  Återigen tack för en inspirerande kurs igår. Finns en hel del att testa nu och Kevin och jag kom överens att vi ska öva tillsammans, varje gång med en ny tema från din lista. Jag var helt slut igår kväll.
  Mina carnaval bilder var bara skräp, där finns också en hel del att öva för mig. Tror av dom 150 bilder jag tog, bara 3 blev någonting så ingenting att skryta om.
  Tack också för fika, Hoegaarden är en bra mellan mål haha. Hoppas din middag blev som du tänkte dig.
  Vi hörs och vem vet anmäler jag mig igen i framtiden,
  det finns risk för det :-)

  Mvh Erwin

Leave a Reply